Jubileum Fietsweekend 2 en 3 September

In het kader van ons 50 jarig jubileum vond afgelopen weekend ons fietsweekend plaats. Zaterdagmorgen rond de klok van elf verzamelden op de parkeerplaats bij van de Putten 16 Wekkers die zich hadden aangemeld voor dit weekend.

Hoewel de weersvoorspellingen gunstig waren was er wel enige twijfel of we het droog zouden houden. Op weg naar onze bestemming in Wageningen waren de weersgoden ons goed gezind en werd het weer alsmaar beter.

Via rustige en mooie wegen belanden we op de pauzeplaats in Reek om te genieten van koffie met gebak, al gauw daarna bereikten we het rivierengebied waar we over kronkelige dijkjes en pittoreske dorpjes bij onze eerste oversteek in Druten aankwamen, dit was een fietspontje waar we precies in pasten en al schommelend bereikten we de overkant . Verder door de Betuwe om bij Wageningen de Neder-Rijn over te steken met het veerpont. Daar onze bestemming op een hoog gelegen plateau lag was het nog flink aanpoten om daar te geraken.

Door enkele lekke banden onderweg was de geplande aankomst iets uitgelopen, daarna nog inchecken in het hotel maakte dat we haast moesten maken om het aldaar geplande rondje nog te gaan rijden. Marty had een mooi rondje door de boswachterij “de Amerongse berg” gepland , die ons door erg mooie bossen voerde maar misschien beter geschikt was om met de gravelfiets te doen.

Heelhuids weer aangekomen was het douchen,eten,de dag afsluiten met een drankje en naar bed.

Na ’s morgens te hebben genoten van een stevig onbijt was het weer tijd om de terugreis naar Deurne aan te vangen. Via een kleine lus om Wageningen namen we het pont wat ons aan de overkant van de Nederrijn bracht. Vanaf hier zat er flink de vaart in wat ons na 50 km op onze stop in Keent bracht. Hiervoor moesten we enkele kilometers van de route wijken maar dat was de moeite waard,want deze pleisterplaats had een prachtig terras en kon wedijveren met het openluchtmuseum in Arnhem door de verzameling die binnen was te bezichtigen.

Na de koffie weer verder we hadden immers nog 50 km te doen.Ook nu weer mooie dijkweggetjes die ons via “het Land van Cuijk” naar de boswachterij St Anthonis voerde . Na deze hindernis te hebben genomen reden we over ons bekende wegen naar de markt in Deurne.

Hier sloten we onder genot van een drankje het succesvolle weekend af. Namens alle deelnemers danken we Marty en Gerrie voor de organisatie, Martien voor de mooie route en Frank, Frank en Gerard voor hun logistieke bijdrage.

Jubileum fietsweekend Wageningen