Na de afsluiting van het weg seizoen en wat tijd verbracht te hebben met de familie op zondag morgen werd het ook weer langzaam tijd om de draad op te pakken ter voorbereiding van het wegseizoen 2019.

Vanmorgen vertrokken negen Wekkers op ATB, cyclocross en gravel grinder vanaf Sportpark Leeuwkensbroek richting St Anthonis voor een route half hard. (Marty, Sjef, Gerard, Paul, Jan, Henk, Toon, Frank, Henk en onder getekende)

Het eerste stuk ging heerlijk, was het erg gezellig om weer eens lekker bij te kletsen en met de wind schuin van voren, was het Henk die het tempo hoog hield op kop samen met Frank.

Maar ja, eenmaal in de Peace Peel begon het, single track!! Kom er maar voorbij!! Riep ik, ik rij er wel achteraan!! Na 80 meter in de remmen 1e hindernis, ik moest mijn fiets 2 meter naar beneden gooien en via het zadel mijzelf af laten glijden van een talud en nog oppassen ook, want als het fout ging dan lag ik in het defensiekanaal!! (en dat wil ik natuurlijk als defensiemedewerker echt niet meemaken)

Eenmaal op de fiets kwam ik na wat glij en gestuntel eindelijk weer op het gravel en kon ik de opgelopen schade inhalen. Tijd voor een hergroepering, en reden we langs mooie paden waar sinds de laatste oorlog niemand meer was geweest (althans daar leek het op) op naar de 2e hindernis.

Ik weet nie wie deze route had verzonnen, maar het begon er langzaam op te lijken dat er iemand geslachtofferd moest worden, maar met veel stunt en vliegwerk bleef ik ook droog langs het 2e gedeelte langs kanaal. Wederom een stukje singeltrack en was ik blij dat er lek gereden werd, even op adem komen!!

Uiteindelijk kwamen wij aan bij het Heksenboom voor een kop koffie en het wederzien van een paar fanatieke Wekkers, Ria, Hanny, Hans, Theo, Jan en Mien, die zich ook in de winter voorbereiden op het aankomende weg seizoen.

Via wat mooie gravel paden kwamen we aan in Landhorst en reden wij door het bos via Elsendorp, de Rips, Milheeze terug naar Deurne en zat er weer een mooie gezellige rit op.

Wil jij ook goed voorbereid zijn op aankomend wegseizoen volg dan het winterprogramma van de Wekkers. Uiteindelijk wordt er toch op elkaar gewacht, VOOR DE ZONDAG IS HET SAMEN UIT SAMEN THUIS!!

Tot de volgende keer!!

Marcel

 

Verslag 25 november – Half hard