Toertocht Alblasserwaard

De planning was dat we deze toertocht op locatie in mei zouden gaan rijden, maar de corona crisis gooide roet in het eten. De laatste weken werden de regels weer versoepeld waardoor we 15 augustus opnieuw de rit konden inplannen. Via de website had Marcel de rit gepresenteerd en dit niet zonder resultaat , 20 wekkers melden zich aan om aan de tocht deel te nemen.

Zaterdag 15 augustus 7.30 uur stonden er 17 Wekkers gepakt en gezakt om naar Beesd te vertrekken. Voor Erik, Ad en Hans was het al om 6.00 uur tijd om te vertrekken maar wel op de fiets. Marcel die samen met Ad op verkenning was geweest had een mooie parkeerplaats gevonden, en vrijwel gelijk na onze aankomst arriveerden de 3 Wekkers die met de fiets naar Beesd waren gereden en konden we gelijk starten met de rit.

We starten op de dijkjes van de Linge waar je van schitterende landschappen kon genieten, maar het was op deze kronkeldijkjes voortdurend uitkijken geblazen. Kleine dorpjes bij de vleet en al gauw verschenen de eerste molens met als hoogtepunt de wereldberoemde molens van Kinderdijk,waar we natuurlijk met zijn allen op de foto gingen. Via smalle paadjes met aan weerszijden sloten en vaarten zetten we koers naar de rivier de Lek, maar intussen werd het ook tijd voor een natje en een droogje.

Na 80 km werd op de pauzeplaats in Groot Ammers gestopt waar voor ons een mooie plek was gereserveerd. Na een verdiende pauze hesen we ons weer op de fiets om de volgende 30 km over de dijk langs de Lek te fietsen,met de wind voornamelijk op de rug en een temperatuur van 25 graden ging het voortvarend richting Beesd. Ook hier een afwisseling van natuurschoon en pittoreske dorpjes die we doorkruisten.

Rond 14.00 uur arriveerden we na 125 km op de plek waar we s morgens waren gestart. De 3 musketiers hadden na een korte pauze nog 85 km voor de boeg en met 295 km op te teller kwamen die op bestemming aan.

Namens allen wil ik Marcel bedanken voor het organiseren van deze mooie tocht, die in alle opzichten is geslaagd.

Sjef.

Toertocht Alblasserwaard