Verslag fietsweekend TWC de Wekkers 2019,

Vrijdag 14 Juni vertrokken de Wekkers richting Blomberg, gelegen in Kreiss Lippe, waaronder drie Wekkers die hier in het verleden gelegerd waren geweest. Een mooie bosrijke omgeving met mooie klimmen en dalen. Zo stonden er voor dit weekend drie ritten gepland voor vrijdag 88 Km, zaterdag 120 Km en op de zondag 34 Km.

De rit op vrijdag was goed verlopen, helaas had Paul een klein mankement aan de fiets maar dat kon gelukkig worden opgelost (of niet!!). De Köterberg zat ook in het programma, met maar liefst stukken van 21 % en was niet de enige berg die genomen moest worden deze dag. Bij het restaurant “Bei Heini” lag de tweede, een berg met schnitzels op het bord van onze wereldkampioen. De laatste uitdaging van deze dag was de interland Duitsland – Nederland, gelukkig niet in bier drinken maar in kegelen (bowlen met ballen zonder gaten).

Zaterdag morgen werd er een aanval gepleegd op het ontbijt buffet. De eigenaar had verwacht dat die schrale Nederlanders niet zoveel zouden knauwen. Gelukkig werd dit snel opgelost en kreeg iedereen voldoen voeding binnen voorafgaande aan de rit. Vandaag gelukkig niet zo steil maar wel lang. Met bezoekjes tijdens de rit voor een fotomomentje bij Hermannsdenkmal en de Externsteine vond onze clubfotograaf het genoeg en kon er weer lekker worden doorgereden, zowel in de klim als in de afdaling en werden er al speculaties gehouden over de KOM (King of the Mountain) voor morgen. Henk den doodsgraver had vandaag een dieptepuntje gevonden, dat was na het lange wachten voor onze nieuweling Jord de enige minpuntjes van de dag.

Zondagmorgen was het redelijk stil aan de ontbijttafel, er was een overtolligheid aan broodjes en werden er voorbereidingen getroffen voor de laatste rit met als hoogte punt de laatste klim want een KOMmetje zat er. De afgelopen dagen was duidelijk dat Erik, Hans & Jord goed in vorm waren echter kwam nu het wedstrijdelement naar boven. Marty trok als eerste aan met Hans en de 2 Franken in het wiel. Erik ging er overheen met Jord in zijn wiel, hierna sprong kleine Frank Hans voor bei Hans kwam nog dichterbij maar moest passen. Frank was 2 seconden eerder boven, proficiat met je KOM, een mooie prestatie die door de Wekkers is geleverd. De eerste Duitsers staat nu op 10 seconden in het algemeen klassement van de langer Steinweg Climb.

Organisatoren, bedankt voor het geweldige mooie weekend.

Fietsweekend TWC de Wekkers 2019