• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Hoofdsponsoren
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Foto van de maand
_hvb2914_0.jpg

Historie

“Kom op, eruit en er op uit!” Menigmaal werd dit zinnetje geroepen naar wielrenners die zich verslapen hadden voor de wekelijkse tocht van een groep fanatieke wielrenners uit Deurne. Toen deze groep zich in 1973 als vereniging ging organiseren, was de naam van onze club snel gekozen: Toerwielerclub De Wekkers. Medio 2008 is onze club gegroeid tot tachtig leden, waarvan er 62 actief fietser zijn. De club telt nog vijf leden van het eerste uur, dat zegt wel iets.”

 

Vanaf begin maart tot oktober staat wekelijks een tocht van tussen de 60 en 110 kilometer op het programma. Jaarlijks wordt zo tegen de 3.000 kilometer afgelegd. De ritten voeren over verkeersluwe wegen en door prachtige gebieden in Oost Brabant en Noord Limburg. Eenmaal per jaar wordt, traditiegetrouw, Kevelaer aangedaan.

 1983 1983_2

De gemiddelde snelheid tijdens de vaste zondagochtendritten voor de toerwielrenners blijft altijd onder de 30 km per uur. Voor alle leden moet het immers verantwoord en leuk blijven. Op de woensdagavond is de snelheid de laatste jaren toegenomen. Het valt dan niet voor iedereen mee om te kunnen volgen.

 

Een van de topevenementen van de club is de jaarlijkse tijdrit. Er wordt ca 24 km gereden over een vast parcours. Een sportief evenement waar menig renner stevig voor traint.

 

In clubverband wordt deelgenomen aan de tourtocht Deurne-Deurne. Verder zoeken leden elkaar met regelmaat op om samen grote tochten zoals Luik Bastenaken Luik, Le Marmotte, Diekirch Valkenswaard, etc. te rijden.

Ook organiseert TWC De Wekkers sinds enkele jaren een ATB-tocht waaraan iedereen mee kan doen. Deze tocht vindt elk jaar op de laatste zondag voor kerstmis plaats.

 

1998 2005

De route is wat omgeving en ondergrond bijzonder en voert door De Stippelberg en De Marken, twee prachtige natuurgebieden waar je normaal niet mag komen. Ook de heuvels naast het Defensiekanaal zijn erg mooi. Verder ligt naast De Aa -zoals wij dat noemen- De hel van Brugge: 1,5 kilometer erg rulle ondergrond. Maar de route voert ook over smalle paadjes, door de bossen, langs sloten en beken. Zo vraagt de tocht een mengeling van kracht en stuurmanskunst.” Er kan gekozen worden voor routes van 35, 45 en 75 kilometer. Door die geboden kwaliteit staat de ATB-tocht ook op de kalender van de Nederlands Toer Fiets Unie.

 

2007 2015

De jaarlijkse barbecue, feestavond en ledenvergadering worden druk bezocht. Dan worden de fietservaringen met elkaar gedeeld. Soms klinken de verhalen spannend. De gemiddelde snelheden die dan worden besproken zijn net iets hoger dan het daadwerkelijk gereden gemiddelde. Deze “vergissing” is een van de charmes van een wielrenner en dus ook van TWC de Wekkers.

 
Banner
Banner